Tulevaisuuden shoppailu tapahtuu verkossa

Kehity tai kuole sukupuuttoon. Darwinin kuuluisa haaste ei rajoitu ainoastaan biologiaan, sillä mm. yritysmaailmassa vallitsee identtinen perusväittämä. Teknologian huimat harppaukset tuovat nimittäin tullessaan luovan tuhon, joka pyyhkii pois ne, jotka eivät kykene kilpailemaan dynaamisesti muuttuvassa maailmassa. Onko shoppailu seuraava luovan tuhon uhri?

561582-online-shopping-with-credit-card

Verkossa shoppailun suosio kasvaa huimalla vauhdilla. Eikä ihme, sillä takataskussasi oleva älypuhelin toimii modernina ostoskärrynä, jota sinun ei tarvitse työnnellä pitkän työpäivän jälkeen ennen kuin poimit muksut tarhasta. Teknologian avulla arkemme askareet menettävät merkityksensä ja voimme helpottaa kiireistä aikataulua leikkaamalla turhat asiat pois. Esimerkiksi kirjastossa tai kirjakaupassa käynti tuntuu hassulta, kun voit ostaa kirjan tai sanomalehden tabletillesi kahdella painaluksella kotisohvalta.

Pilviteknologian ja älykkäiden algoritmien avulla yritykset pystyvät ennakoimaan kuluttajien ostopäätökset ja tuotemaun. Esimerkiksi eBay ja Amazon ehdottavat sinulle uusia tuotteita selaushistoriasi ja edellisten ostostesi perusteella. Samaa strategiaa käyttää esimerkiksi Netflix, jonka avulla voit katsoa lempielokuviasi ja -sarjojasi muutamalla klikkauksella ilman tarvetta kävellä lähimpään Makuuniin maksamaan ylihinnoitelluista elokuvista ja karkeista.

Parasta verkkokaupoissa on kuitenkin niiden työllistävä vaikutus. Voit nimittäin perustaa oman yrityksen ja myydä tuotteita verkossa. Täten sinun ei tarvitse vuokrata kallista toimitilaa tai varastoa eikä sinun välttämättä pidä edes valmistaa tuotetta sillä toimimalla maahantuojana isommille yrityksille pystyt käärimään sievoiset voitot ilman suurempaa pääomaa tai sijoitusta.

Motley Denimin verkkokauppa on hyvä esimerkki verkossa toimivasta vaateliikkeestä. Isojen miesten vaatteisiin erikoistunut yritys mainostaa itseään nopeana ja helppokäyttöisenä kauppana, josta tilaaminen ja tuotteiden toimitus onnistuu huolettomasti ja nopeasti. Monille kuluttajille vaatteiden ostaminen ilman sovitusta on melkoinen tabu ja Motley Denim ymmärtää tämän huolen tarjoamalla tuotteilleen ilmaisen vaihdon ja palautuksen.

Mikään ei ole mahdotonta teknologian avulla. Perinteinen tapa shoppailla tulee vähentymään, koska ihmiset etsivät alati uusia tapoja helpottaa omaa arkeaan. Ja koska yhteiskuntamme liikkuu hektisellä vauhdilla eteenpäin, eliminoimalla turhan ajankäytön arjestamme parantaa myös elämänlaatuamme. Verkkokaupat keventävät arjen taakkaa, luovat työpaikkoja ja mahdollistavat yksilöille entistä enemmän vaihtoehtoja, joista valita.